Aktuelle kronikker og ytringer fra norske innovatører

____________________________________________________________________________

Nettverksøkonomi

I Oslo leier Christian ut leiligheten til tilreisende som trenger rom for noen dager. De booker leiligheten hans på Airbnb.com. Der kan de også lese hva tidligere gjester måtte mene om både Christian og leiligheten hans, og de kan finne alternativer til Christians leilighet om de nå måtte ønske noe annet.

Norske synspunkter på innovasjon VS alder

Responsen på InnoDesign-artikkelen ”Innovatøren; jo eldre, jo bedre?” var stor.  Dette mener norsk næringsliv om saken.

Innovatøren; jo eldre, jo bedre?

Når vi ser for oss den typiske innovatøren, ser vi kanskje for oss Mark Zuckerberg, Bill Gates, eller Steve Jobs og Steve Wozniak. Ny forskning viser at disse gründerne unntakene som bekrefter reglen.

Respons på forskningsmeldingen

Mye tyder på at forskningsnorge nå har begynt å fordøye den nye forskningsmeldingen som kom rett før påske. Ropene om konkrete tiltak øker i styrke.

Ta ansvar – tenk nytt!

Næringslivet har et ansvar for de som ikke har fått en plass i arbeidslivet, fordi vi er en del av det samme samfunnet. Derfor bør vi ta ansvar for å sikre suksessfulle, sosiale og profittdrevne entreprenørskap.

Ildsjeler i vinterland – åpent brev til Jens Stoltenberg

Kjære Jens, Du er statsminister i et land som tradisjonelt har hatt gode kår for nyskapning og gründerskap, men en rekke internasjonale målinger peker på at du er i ferd med å skusle bort denne viktige konkurransefordelen. Det er synd, fordi Norges fremtid er avhengig av gode entreprenører og de ildsjelene som villig hjelper dem frem.

Takk og på gjenhør

Etter fire og et halvt år som gründer og redaktør av InnoDesign har jeg latt meg friste av nye, spennende utfordringer – i en internasjonal marketingstilling i Vianova Systems.

Vi er kreativt frustrerte på jobb

Mangel på mulighet til å være kreative på jobb gjør oss frustrerte, viser en undersøkelse fra ManpowerGroup. Hver fjerde nordmann opplyser at de er kreativt frustrerte på jobb. – Arbeidsgivere risikerer å gå glipp av mange gode løsninger, hvis ikke medarbeiderne får utløp for kreativiteten, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup.

Hurra!, liksom?

De vi beundrer mest er de som har gjort flest feil. Vil du beundres og berømmes av dine medmennesker, må du legge deg i trening. Visdom skapes ikke av suksessene, men fiaskoene.

Habberstad: – Innovasjon krever hurtighet

Gode svar trengs raskt, så raskt at de fremdeles vil være nyttige. Likevel har mange innovasjoner vist seg å forsinke arbeidet. Det var en periode mellom innføringen av tekstbehandling og utbredelsen av e-post, der produktiviteten steg raskt. Men e-posten – uunnværlig som den er i dag – sluker enormt mange arbeidstimer til lite produktiv lesing av overdistribuerte meldinger.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.