Nyheter om norsk industri- og offshore-teknologi

_____________________________________________________________________________________________

 

Rettigheter til patenter, design og varemerker

Norske bedrifter skaper store forretningsmessige verdier gjennom nyskaping og design. Likevel undervurderer norske ledere verdien av denne innsatsen sammenlignet med andre europeiske land. Norsk Designråd, advokatfirmaet Grette og Patentstyret inviterer nå til seminar med formål å heve kunnskapsnivået blant bedrifter og designere knyttet til rettigheter til patent, design og varemerker og kommersialisering av disse.

Lotus Professional® blir til Tork®

Nye og enklere produktnavn sammen med emballasje som er bedre merket skal gjøre hverdagen enklere for industrikundene. Produktkvaliteten og artikkelnummer er akkurat som kundene kjenner de fra før. Dette er hva SCA introduserte for Tork tørking og rengjøringssortiment da den første integrasjonen av tre ble gjennomført.

Dette skipet er det fjerde av sitt slag i verden

Norske Höegh kan få gigantavtale med et nasjonalt asiatisk oljeselskap.

Innovasjon og design i marin industri

14. august ønsker Innovasjon Norge, Norsk Designråd og Abelia velkommen til en innholdsrik formiddag under Aqua Nor om design, innovasjon og verdiskaping innen norsk sjømat- og marin industri.

Statoil kaster seg på Open Innovation-bølgen

Oljegiganten lanserer "Statoil Innovate", en åpen plattform som skal bidra til å utvikle nye verktøy for å løse fremtidens utfordringer.

Vant pris for effektivisering av oljeboring

Green Well Technology har fått DNBs regionale innovasjonspris på 200.000 kroner for en ny
teknologi som kan effektivisere oljeboring.

Broadnet trekker opp nye IT-trender

Onsdag 6. februar arrangerer Broadnet i samarbeid med First Tuesday og Inspirator Fiberdagen 2013 i Colosseum i Oslo. Dette blir i følge Broadnet årets IT-arrangement, som vil gi innsikt i kommende IT-trender og hva som kommer til å prege utviklingen i årene fremover.

Vil skape bore-revolusjon

Selskapet CoreAll har offentliggjort en ny oppfinnelse som de mener vil kunne skape en revolusjon innen oljeboring.

Westcon kjøper skipsdesignselskap og verft

Med Konkurransetilsynets godkjennelse kjøpte Westcon Group skipsverftet STX Norway Florø og designselskapet STX Norway Design Florø fra STX Europe den 31. desember 2012.

Stor subseakontrakt til FMC

FMC Technologies skal levere subsea-utstyr til Statoils fast-track-prosjekt Oseberg Delta 2. Ordren har en estimert verdi på $152 millioner, rundt 850 millioner kroner.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.