“Morgendagens rockestjerner er nerder”

Tidligere ble de såkalte “gamerne”, altså de som brukte over gjennomsnittlig mye tid foran en PC-skjerm, sett på som asosiale. I dag blir de samme menneskene sett på som attraktive arbeidssøkere på grunn av sine evner til samarbeid og strategisk planlegging.

Erlend Sand, styreleder i konseptet “House of Nerds”, forsvarer argumentet i overskriften med eksempler som Facebook-gründer Mark Zuckerberg, Jack Dorsey(gründer av Twitter), Drew Houston (gründer av Dropbox).

Sand holdt den inspirerende pitchen under arrangementet “SEED CAPITAL - Rocket Fuel for Innovation & Entrepreneurship” på tirsdag. Her presenterte han sin forretningsidè; et nirvana for den stadig større bestanden av “nerder”. Målet er at bygget skal inspirere til læring og utvikling som koding.

Første etasje skal være Norges første “eSportArena”, et utopi for gamere.

 

Vegard Skjefstad, Gründer og arrangør av Norges desidert største “dataparty/LAN” The Gathering, samt Årets Geek 2009 er entusiatisk.

 

"Jeg har savnet et sted som dette i tiår allerede. Jeg har vært lei kjedelige utesteder. Endelig får vi et sted hvor man kan treffe folk med like interesser i det daglige... Her kan man treffes, drømme og droodle i et vennlig miljø med det råeste utstyret og god mat. En eSport-stjerne som reiser verden rundt, eller en programmør som endrer den, er i mine øyne minst like hot, og mye mer givende å ta en prat med. Tiden er overmoden for et konsept som House of Nerds."

 

Finansieringen av eSportArena skal blant annet gjøres gjennom Crowdfunding hos FØND. Her kan du se presentasjonen hos FØND.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.