1-2-3 slik skapes de nye ideene!

På fredag er det klart for studentorganisasjonen Start UiOs Idédugnad. De inviterer Oslos studenter til sine kule lokaler for å gi dem en helt unik mulighet til å lufte sin idé i et åpent og støttende miljø.

Vi har snakket med lederen for studentorganisasjonen, Ada Linnéa Borgwardt, for å få litt innsikt i hva arrangementet går ut på.

Hvorfor startet dere opp dette arrangementet?
Vi startet å arrangere Idédugnaden for å senke terskelen til for å dele idéer. Mange studenter har geniale tanker og idéer som aldri blir luftet. Enten fordi de ikke tør, føler de ikke har de rette kanalene eller tid. Idédugnaden er uhøytidelig, sosialt og gir muligheten til å bli kjent med andre innovasjonsinteresserte studenter og forskerspirer. Du trenger ikke en fullstendig gjennomarbeidet idé, det viktigste er selvtilliten til å klekke ut en idé, og tørre å presentere den. Og som bonus har du mulighet til å vinne 10 000 kr for den.

Hva er Inven2s Idépris?
Idéprisen er en idékonkurranse arrangert av Inven2, som har som mål å sette igang refleksjon over hva egne ideer kan brukes til. Hovedpremien på 100 000 kroner deles ut til beste idé til et nytt produkt eller en ny tjeneste. Konkurransen er åpen for alle, og arrangeres i oktober. Idédugnaden er på mange måter oppvarmingen til Idéprisen.

Hva er en god idé?
En idé som løser et problem som ikke har blitt løst på en tilfredsstillende måte før. Eller noe som løser et problem mennesker trodde de ikke hadde! Jeg tror ikke mange savnet verken hair extentions eller Iphone-Siri før det dukket opp…

Hvilke ting bør studentene ha tenkt på før de stiller opp på Idédugnaden?
At det viktigste er å stille opp med en idé og prøve! Det er en uhyre god erfaring, uansett om man planlegger en gründerkarriere eller ikke. Man får kjenne på det å skulle overbevise om egne idéer og svare på noen spørsmål fra juryen. Det er også en god innstilling å være nysgjerrig på andres idéer og fortelle om egne på arrangementet. Slik kan man få verdifull tilbakemelding på idéen, og kanskje finne en medgründer som har annen kompetanse enn du selv har? Da er man straks et solid skritt nærmere en eventuell gründerdrøm.

 

Mer informasjon her.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.