Nyheter om IKT teknologi

_____________________________________________________________________________________________

1-2-3 slik skapes de nye ideene!

På fredag er det klart for studentorganisasjonen Start UiOs Idédugnad. De inviterer Oslos studenter til sine kule lokaler for å gi dem en helt unik mulighet til å lufte sin idé i et åpent og støttende miljø.

Hvordan lykkes internasjonalt?

Lars Boilesen fra Opera går en spennende tid i møte, der han først skal dele scene med noen av verdens mest innovative selskaper under "World Innovation Summit", og senere delta på Innovasjonsdagen 2013 den 30 oktober. Vi har satt oss ned med han for å forstå mer av hvordan man fra Norge kan bygge en global suksess i en av verdens mest konkurranseutsatte næringer.

“Morgendagens rockestjerner er nerder”

Tidligere ble de såkalte “gamerne”, altså de som brukte over gjennomsnittlig mye tid foran en PC-skjerm, sett på som asosiale. I dag blir de samme menneskene sett på som attraktive arbeidssøkere på grunn av sine evner til samarbeid og strategisk planlegging.

SALMA kan bli “Årets produkt” i Sverige

SALMA har siden lansering i Sverige i 2009 åpnet for en ny sjømatkategori i en tøff og prispresset laksebransje, med et kvalitetsprodukt av klasse. Kresne forbrukere setter pris på produktets ferskhet, smak og konsistens.

Norsk sensor kan revolusjonere hjertekirurgi

Kan bidra til å erstatte hjertetransplantasjoner.

Norske Gründere kan få møte investorer fra hele verden

CONNECT Nordic har utviklet en ny møteplass for gründere, oppstartsbedrifter og investorer, som skal bidra til finansiering av oppstart og utvikling av nye virksomheter. Søknadsfristen for deltakelse er 9. august.

Gode ideer bør deles

Gründere bør fortelle andre om ideene sine. Det var budskapet da unge gründere fortalte sine historier under Gründerfestivalen i Oslo.

Evry vant internasjonal pris

I slutten av forrige måned vant Evry en anerkjent europeisk pris for den mest innovative cloudbaserte sikkerhetsplattformen.

Fønd - endelig blir det lettere for Ola Nordmann å bli investor!

Hva er bedre enn når din fremtidige kunde er villig til å investere i produktet før det i det hele tatt er utviklet? I 2012 var det en liten gjeng studenter som så lyset, tross novembermørket. Den norske crowdfundingtjenesten Fønd gir gründeren mulighet til å samle inn kapital, kommersialisere og markedsteste sitt gründerprosjekt.

Innfører spillteknologi i rehabiliteringsarbeid

Pasientene ved Sunnaas sykehus skal nå ta i bruk spillteknologi i sitt rehabiliteringsarbeid. Nye nettbaserte gruppetilbud for bevegelsestrening ved hjelp av musikk og språkopptrening er to nye satsningsområder.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.