Slik inspireres unge til å bli gründere!

Slik inspireres unge til å bli gründere!

Foto: Per Svensson

Vi har snakket med en av de lovende deltakerene på Innovasjon Norges ungdomssatsing.

For andre gang ble Emax Norge blir arrangert i Lillehammer. Innovasjon Norge, som står bak satsingen, ønsker å skape en arena for unge mennesker mellom 18-25 som brenner for entreprenørskap.Gjennom søknadsprosess velges Norges mest engasjerte innovasjonsspirer ut til å delta.

 

Benedikte Brattfjord har en bachelorgrad i innovasjon og entreprenørskap fra Høgskolen i Telemark og har engasjert seg i studentforeningen Start i tillegg til at hun har vært studentambassadør for skolen.

 

”Mine erfaringer fra Emax er at det er et supert prosjekt med stort vekstpotensial i Norge. Start Centrum og Janis Lancereau har jobbet hardt og laget gode rammer for en god stimulering.” Sier Brattfjord.

 

Ved arrangementets start ble deltakerne inndelt i grupper for å delta i en konkurranse som varte gjennom hele arrangementet.

 

(Benedikte Brattfjord, foto: Per Svensson)

 

”Gruppen vår hadde hele tiden et langsiktig fokus og tenkte på hvilke mål vi hadde for vår bedrift. Jeg tror det er noe av årsaken til at vi kom på en 3. plass i konkurransen. For meg tror jeg at høydepunktet var da 3. plassen ble avslørt, og vi fikk vite at vår score var god nok til å vinne den svenske Emax. Det sier mye om hvilket potensial som bor i norske studenter.” forteller hun stolt.

 

Hva fikk du og de andre deltakerne ut av å delta?

 

”Emax var veldig nyttig. For de som var litt usikre på om de turte å starte opp egen bedrift så kan Emax ha vært det lille dyttet de trengte, og for andre ga dette kanskje nettverket som var nødvendig for å ferdigstille sin ide. Noe av det viktigste jeg lærte var at dersom man ønsker å starte for seg selv så er man nødt til å tørre. Man kan ikke bare ta trygge avgjørelser og forvente å komme langt.”

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.