Norsk tidligfasekapital tørker bort, Giske holder krisemøter, men løsningen ligger snublende nær!

Norsk tidligfasekapital tørker bort, Giske holder krisemøter, men løsningen ligger snublende nær!

(FOTO: NorSun)

Man kan saktens spørre seg hvor Næringsdepartementets evne til å fange opp signaler har tatt veien, når man nå avholder krisemøter for å håndtere en trend som har vært tydelig for alle involverte de siste to årene. 

Næringsdepartementet som selv tok initiativ til å opprette Investinor har over lang tid blitt advart om at det investeres for lite i tidlig fase vekstvirksomheter, i årsrapporten for 2012 skriver Investinor sjefen selv, Geir Ove Kjesbu følgende «Investinor skal virke stabiliserende i et fallende marked, men vi kan ikke bære hele det norske venturekapitalmarkedet alene, og fordi et synkende volum av ventureinvesteringer unektelig vil bremse fremveksten av nye og innovative norske eksportbedrifter er dette alvorlig» 

 

Utviklingen er alarmerende, og en av Norges mest erfarne serieentreprenører, Alf Bjørseth som allerede for 2 år siden advarte næringsministeren om problemet under en tale på Stanford Universitetet i Silicon Valley sier i en kommentar at dette er noe som norske politikere enkelt kan løse gjennom å gjøre det langt gunstigere å investere i tidlig fase virksomheter. Det er når alt kommer til alt en hard kamp om kapitaleiernes oppmerksomhet, og mens eiendom nyter godt av gode skattemessige tilpasninger finnes ingen slike for tidlig fase investorer, avslutter Bjørseth.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.