Nyheter fra FoU og offentlig virksomhet

_____________________________________________________________________________________________

 

Arbeiderpartiet vil ha norsk kultur for innovasjon og entreprenørskap

Vi lar Norges ledende politiske partier svare på 3 enkle spørsmål i valginnspurten. Inne i de siste dagene før valget har vi fått Arbeiderpartiets Gunvor Eldegards svar på hva dagens regjerende parti ønsker å gjøre for å forbedre vilkår for norske innovatører.

Slik inspireres unge til å bli gründere!

Vi har snakket med en av de lovende deltakerene på Innovasjon Norges ungdomssatsing.

Vil bedre rammevilkårene for virksomheter i alle dens livsfaser

Vi vil la Norges ledende politiske partier svare på 3 enkle spørsmål, og denne uka er turen kommet til Fremskrittspartiet som kniver med Høyre om å bli det største partiet på borgerlig side. Vi møter FrP’s dyktige og gründervennlige fylkesleder for Oslo, Christian Tybring-Gjedde, og fyrer løs;

Fra drøm til virkelighet på Gründernes Hus

Gründernes Hus skal i perioden september – desember 2013 gjennomføre etablereropplæring som en del av jobbskapingsprosjekter for NAV Oslo. Målgruppen er personer som i dag er på tiltak og som har forretningsideer som de ønsker å sette ut i livet. Kurset har fått tittelen «Fra drøm til virkelighet».

Årets innovasjonshappening?

Hva har Andy Chen(CEO Wimp), Eva Bjørseth(Oceanshore Ventures) og 30 av Norges ledende vekstbedrifter til felles?

Venstre vil satse på gründere

I valgkampens innspurt gir vi i InnoDesign deg en oversikt over de ulike partienes ambisjoner innen innovasjonstemaet. I sommer snakket vi med Venstres Terje Brevik om hvilke grep han ønsket å gjøre for å sørge for at Norge skal kunne hevde seg innen innovasjon. Brevik har selv bakgrunn som gründer og har flere konkrete forslag som skal gjøre at flere gründere skal lykkes.

Europas største utfordringer – Løses av deg!?

Hvordan kan vi styrke og gi håp til unge mennesker i en verden av sosial urettferdighet og arbeidsledighet?

Norsk tidligfasekapital tørker bort, Giske holder krisemøter, men løsningen ligger snublende nær!

Man kan saktens spørre seg hvor Næringsdepartementets evne til å fange opp signaler har tatt veien, når man nå avholder krisemøter for å håndtere en trend som har vært tydelig for alle involverte de siste to årene. 

Investor søker gründer!

I oktober gis gründere en helt unik mulighet til å treffe investoren som kan sørge for at gründerdrømmen går i oppfyllelse!

Vil skape trygge arbeidsplasser, også for gründere!

InnoDesign lar Norges ledende politiske partier svare på 3 enkle spørsmål i valginnspurten. Denne uken er det Høyre, partiet som av de fleste spås og bli valgets vinnere, som svarer. Vi møter Jan Tore Sanner, Høyres dyktige og gründervennlige nestleder i Oslo sentrum og fyrer løs.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.