Ny internasjonal pris til norsk solcellelampe

Det norske gründerselskapet Bright Products har vunnet nok en ny internasjonal pris. Nylig ble solcellelampen SunBell kåret til ”Most Innovative Product 2013” av  organisasjonen Alliance for Rural Electrification i Tyskland. Innovasjonsprisen gir det unge selskapet viktig oppmerksomhet før de starter masseproduksjon senere i år.

– Dette er den tredje internasjonale prisen Bright Products mottar, noe vi så klart er stolte av. Distributører fra Afrika og Asia viser stor interesse. I tillegg får vi oppløftende respons både i Europa og USA. Det gir oss medvind i markedet når de første lampene kommer ut fra produksjon om noen måneder, sier Kristian Bye, daglig leder i Bright Products. 

 

Sammen med designer Marius Andresen i K8 Industridesign mottok Bye den gjeve prisen under arrangementet Off Grid Experts i Memmingen, Tyskland lørdag 14. september. Arrangementet var i regi av Phaesun GmbH - en av verdens største distributører av produkter til det såkalte Off Grid-markedet, det vil si regioner uten fast strømnett.

 

Bright Products ble etablert i 2011 for å bringe den norskutviklede solcellelampen ut i verden. Hovedmarkedet er land i Afrika og Asia hvor over en milliard menneskene lever med svakt og helseskadelig parafinlys som eneste lyskilde. Produktet har også vakt stor interesse i  Europa, USA, Canada og Australia. I Norge er Bright allerede i dialog med butikker som ønsker å selge lampen til tur- og campingmarkedet. 

 

– Mange nordmenn drar på hyttetur og telttur i områder uten strøm og lademuligheter. SunBell vil ved hjelp av sollys gi lese- og arbeidslys i mange timer og etterlengtet opplading til mobiltelefon. Vi har allerede mange bestillinger fra turglade nordmenn, sier Bye.

 

SunBell, som er designet av K8 Industridesign, er unik fordi den gir brukeren flere sentrale lysfunksjoner i ett og samme produkt. SunBell har flere innstillinger for lys. I tillegg kan lampen brukes til å lade mobiltelefonen når man ikke har tilgang til strømnett. Prototyper av produktet er testet i samarbeid med CARE i Tanzania og Bangladesh. I 2013 har Bright Products sikret finansering av selskapet for internasjonal lansering av sine to første modeller og forberedt produksjon i Thailand.

 

Tidligere har SunBell blitt anerkjent med International Design Award i Los Angeles og seier i "The Common Pitch" i Colorado.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.