Kan løse fjordnorges største miljøutfordring

Kan løse fjordnorges største miljøutfordring

Foto: Univar

Foruresning fra Cruiseturismen har lenge truet Norges turistattraksjoner. Løsningen kan være rett rundt hjørnet!

Det amerikanske teknologidrevne spesialkjemikaliefirma og produsent av innovative drivstoffadditiver, Viscon, har høstet økt interesse fra den internasjonale cruiseskipindustrien, etter at noen av deres medlemmer har gjennomført en vellykket test med et fartøy i Middelhavet, i forbindelse med testen observerte skipets ingeniører en betydelig reduksjon i eksos og merkbare forbedringer i motorytelsen.

 

Direktør i Florida-Caribbean Cruise Association, Michele M. Paige, forteller at “etter en gjennomgåelse av Viscons historikk, testresultatene fra laboratoriene og felten, kan Viscon faktisk redusere nitrogenoksid (NOx) og samtidig karbondioksid (CO2). Det er av interesse for hele cruiseskipindustrien.”

Univar, Viscons europeiske distributør, har siden høstet interesse fra mange av de store forbrukerne av tungolje (HFO) i den europeiske regionen, og ser et sterkt potensiale for vekst i den europeiske sjøfartsindustrien.

“Viscon er ett av de mest pålitelige produktene på markedet for øyeblikket, og vi er svært fornøyde med å kunne legge dette til i vår produktportefølje”, sa Nigel Hayes, visedirektør hos Univar EMEA. “Vi mener at denne typen innovativ teknologi vil bli viktigere og viktigere ettersom lovgivningen om å redusere utslipp blir mer og mer streng, og presset om å konservere drivstoff øker. Viscon er perfekt plassert som en løsning på begge disse miljøutfordringene.”

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.