Unge mennesker som driver frem endring

Millenniumsgenerasjonen har fått et ufortjent rykte. De er late, egoistiske og uselvstendige. Eller så er de generasjonen som har tapt på arbeidsmarkedet. Gjennom Oslo Innovation Week arrangementet “Millennials Changing the Nordics” handler det om det motsatte av dette. En generasjon som får til ting og utfordrer satte strukturer for å skape positiv samfunnsendring.

Vi setter lupen på hva som skjer i Norden. Hvem er de unge menneskene som får til dette? Og hva er det de gjør? Hva kan vi lære av dem?

 

Mandag 14. til tirsdag 15. oktober arrangeres det et to dagers seminar gjennom nettverket SIX Nordic. Samfunnsinnovatører fra de nordiske landene presenterer løsninger og gir oss en reise med samfunnsnyttig innovasjon fra de forskjellige landene.

 

Du møter blant annet disse menneskene

- Marte Sootholtet, Bergen Health Challenge, Oslo Youth Challenge og Stavanger Youth Challenge

- Johan Brand, We Are Human

- Chris Klemmetvold, Panterne

- Anne Sørensen, Social +

- Thomas Berman, SoCentral

- Kia Luise Klavenes, The Social Business Company

 

Last ned hele programmet her: http://worldwidenarrative.com/wp-content/uploads/Invitation_SIXnordic_oktober2013.pdf

Påmelding: https://sixnordic2013.eventbrite.com/

 

Arrangør for SIX events i Norge er World Wide Narrative (WWN), kreativ lab for samfunnsinnovasjon.

 

Vertskap for det faglige seminaret er SoCentral som også har startet den nye senteret for samfunnsinnovasjon i Øvre Slottsgate 3.

 

Vertskap for middag og mingling mandagkveld er PS:Hotell. Hotellet fungerer som et verktøy for mennesker som trenger veiledning, kunnskap og erfaring på veien til fast arbeid i et inkluderende arbeidsliv.

 

Om SIX

SIX står for Social Innovation Exchange og det er et globalt nettverk for mennesker fra hele verden i alle sektorer som jobber med samfunnsnyttig innovasjon. Innenfor SIX er det også regionale nettverk, SIX Nordic er en av disse. Det nordiske nettverket drives frem av Social + (DK), Möteplats for Social Innovation (SE), Syy.fi (FI) og World Wide Narrative (NO). I Norge arrangeres SIX events av World Wide Narrative, kreativ lab for samfunnsinnovasjon.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.