Slik pangstarter du din Gründerkarriere

Gründere kjennetegnes ofte av gode idéer. Men å sette dem ut i livet og tjene penger på dem, krever ofte en helt annen type kunnskap. Derfor arrangeres Pangstart.

Pangstart 2013 arrangeres 25. og 26. september og mandag til fredag i uke 40.

Pangstart er et prosjekt der utvalgte gründere gratis får utviklet en forretningsplan, noe som er helt nødvendig for å lykkes over tid. Alt som kreves er en spennende, levedyktig forretningsidé fra en virksomhet med adresse i Oslo eller Akershus.
Gründerne nominerer seg selv, og mentorer og studenter som er interesserte i å være med på en utviklende reise, er velkomne til å søke. Næringsetaten i Oslo velger ut de gründerne som får være med på det praktiske og teoretiske kurset i forretningsplanutvikling som Pangstart er.

De tar fortsatt imot søknader fra studenter. Søknadsfrist for gründere og mentorer er passert.

Mangeartet bakgrunn
Gründerne jobber tett med gründerinteresserte studenter, ansatte fra universiteter og høyskoler i Oslo og Akershus, og andre ressurspersoner som har vært i næringslivet noen år.

Deltakerne Næringsetaten velger ut har forskjellige bakgrunner og erfaringer, og arrangementets form gir gode utviklingsmuligheter for alle. Gjennom de tverrfaglige gruppene får gründerne en klar forståelse av både sitt eget konsept og hvordan de kan kommersialisere sine idéer.

Pangstart består av et todagers intensivkurs på BI Nydalen og en ukes workshop på hotell. Til slutt kåres tre vinnere i hver sin kategori.

Hva kan du vinne?
Vinnerkategoriene er:

  • Beste forretningsplan
  • Beste presentasjon
  • Beste case, det vil si det caset juryen mener har størst kommersielt potensial

Vinneren i sistnevnte kategori er hovedvinneren, og får et såkalt Springbrett hos stiftelsen Connect Norge. Dette fungerer blant annet som en døråpner mot investorer. Da har gründeren kommet enda et viktig steg videre i prosessen med å utvikle og kommersialisere sitt produkt.

En høyt kompetent jury med fagfolk fra finans, akademia og gründermiljøer som er med hele uka, velger ut vinnerne. Næringsetaten er prosjektleder for Pangstart, og Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og Innovasjon Norge bidrar med midlene.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.