Nyheter om norsk arkitektur, bygg og anlegg, infrastruktur

_____________________________________________________________________________________________

 

Bli klokere på Den Kloke Tegning

Raushet, åpenhet og deling av informasjon mellom aktørene i bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen (BAE) – det er årets overordnede budskap for konferansen Den Kloke Tegning som går av stabelen 23-24 oktober.

Tekla Campus er nå tilgjengelig for studenter som vil utvide sin kunnskap om BIM.

Tekla er Building Information Modeling (BIM) programvare som lar deg lage og organisere nøyaktige og detaljerte 3D-modeller av bygg, uavhengig av kompleksitet og material. Tekla-modellene brukes gjennom hele byggprosessen: prosjektering, detaljering, produksjon og i byggefasen.

Sømløs BIM terrengmodell – bedre infrastruktur

For å bygge ny veg eller bane er det avgjørende å starte med en god terrengmodell av eksisterende situasjon for å oppnå best mulig resultat. Avgjørende både for planlegger, entreprenør, byggherre og samfunnet. Det handler om å redusere risiko i forhold til tid, penger og kvalitet. Gode terrengmodeller og BIM for infrastruktur er løsningen.

Norske gründere flomsikrer verden

Hvert år er flom årsaken til enorme økonomiske ødeleggelser på verdensbasis.

Vianova løfter samferdselsplanlegging til nye høyder

Unik samhandling – det er følgen når Vianova Systems nå tar «BIM for infrastruktur» opp i nettskyen. Endelig kan aktørene i samferdselsbransjen jobbe etter ekte BIM-prinsipper. QuadriDCM legger til rette for tett samhandling for prosjekterende, entreprenører og forvaltere av samferdselsinfrastruktur.

Sikrere entreprenøranbud med BIM

Gir BIM-modeller i samferdselsprosjekter bedre grunnlag for å prise tilbud og sikre entreprenørens interesser? Uten tvil, mener entreprenørene Hæhre og Skanska som begge er offensive brukere av BIM-modeller i sine prosjekter. 

Norske bedrifter sikrer seg ikke mot herming

Sju av ti små og mellomstore bedrifter i Norge registrerer verken varemerke, patent eller design. Patentstyret mener norske bedrifter er naive og risikerer å miste inntektsgrunnlaget sitt i framtiden.

Regjeringen vil fremme innovasjon i kommunene

Regjeringen vil hjelpe kommunene med å bruke teknologi og nye løsninger i velferdssektoren. Endringer i befolkningen, med flere innbyggere, men også flere omsorgstrengende, krever nytenkning og innovasjon.

iFrapp hjelper verden på Facebook

Facebook-tjenesten iFrapp har gjennom internasjonal omtale den siste tiden nådd ut til nye markeder. De kan nå skilte med kunder i Asia, Afrika, Nord- og Sør-Amerika og Europa. I følge egne tall er 40% av kundene deres er i dag utenfor Norge.

Norsk arkitekt hylles internasjonalt

Et tysk forlag har med hjelp av danske kulturfondmidler gitt ut en bok om en av Norges fremste og mest prisbelønte arkitekter, Reiulf Ramstad.

Ukens utvalgte

Slik skal Megapop erobre verden!

Megapop AS er en av deltagerne på Norges største venture-konferanse, Norwegian investment forum. Her skal en rekke spennende selskaper overbevise investorer om  at de er verdt å sette penger på. Mange selskaper er påmeldte, så kampen om investorenes lommebok blir hard. Arrangsjementet  går av stabelen den  15 oktober på forskningsparken i Oslo.